Zoek

Over Bakkerij Croonen

Historie Bakkerij G.Croonen

Omstreeks het jaar 1910 bewoonde de heer Buijs met zijn gezin in de huidige bakkerij aan de hulsdonksestraat 48.

de heer Buijs verdiende zijn brood als touwslager en niet veel later ging hij hier ook brood bakken. Na verloop van tijd werd de vraag naar touw minder, omdat het vervaardigen van touw beter, sneller en goedkoper kon door de voor die tijd moderne machine’s.

Tijdens deze periode werd de vraag naar brood en andere producten steeds meer en meer, waardoor de heer Buijs stopte met zijn vak als touwslager en zich helemaal ging richten op het vervaardigen van brood en broodproducten.

Het bedrijf groeide snel, ondanks dat er in die tijd meer dan 45 bakkers in Roosendaal waren.

Na verloop van tijd kreeg één van zijn dochters verkering met een jonge bakker, Wim Stols. Wim Stols werd steeds meer betrokken bij de bakkerij

en na verloop van tijd nam hij de zaak over van zijn schoonvader.

Door hard werken konden na verloop van tijd het pand en de achterliggende bakkerij verbouwd worden naar een voor die tijd modern bedrijf.

Het bedrijf groeide door en kreeg veel naamsbekendheid.

In 1979 zocht de heer Stols een nieuwe medewerker, omdat zijn huidige medewerker stopte in de bakkerij.

Omstreeks augustus 1979 kwam de huidige eigenaar de heer G.Croonen in dienst bij bakkerij Stols, inmiddels al een bekend binnen de familie en

de bakkerswereld binnen Roosendaal via de vorige werkgever.

Beide familie’s kende elkaar al uit het verleden, omdat de heer Buijs en de grootvader van de heer Croonen vroeger bevriend met elkaar waren.

Na 13 jaar samen met de heer Stols het bedrijf verder uit gebouwd te hebben, wat toen ook heel snel ging doordat hij zich mede richte op bedrijven en instellingen, werd er een tweede bakker aangetrokken om de groei te kunnen bijbenen.

Tevens kwam de vraag aan de huidige eigenaar de heer G.Croonen of hij het bedrijf van de heer Stols wilde ovenemen. Op 1 januari 1992 was de overname een feit, hoewel de vorige eigenaar de heer Stols nog graag in drukke tijden zijn steentje wilde bijdragen.

In de begin jaren bestond het bedrijf van bakkerij Buijs uit 2 personen. Later bij bakkerij Stols uit 5 personen. En de huidige bezetting, bij bakkerij Croonen, is de afgelopen jaren opgelopen naar 11 personen.

In de loop van de jaren zijn is bakkerij Croonen alleen maar verder gegroeid en gemoderniseerd met moderne machine’s en aanpassingen en verbouwingen naar de huidige richtlijnen van deze tijd. Uiteraard zonder in te leveren op de kwaliteit en de ambachtelijkheid.

Vandaag de dag zijn er nog maar enkele zelf bakkende ambachtelijke bakkers in Roosendaal welke garant staan voor kwaliteit en ambachtelijkheid en daar zijn wij uiteraard trots op!

Filters
Sort
display